Van Gaal: We zijn er nog niet

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 27 maart, 2013 | Gepost om 8:08 uur | 150 keer bekeken
Volgens Louis van Gaal was de wedstrijd tegen Roemenië de beste interland van Oranje sinds zijn rentree als bondscoach. De oefenmeester zag zijn elftal met 4-0 winnen.

“We hebben vijf kwartier heel goed gespeeld”, zei Van Gaal na afloop. “Alleen de laatste vijftien minuten van de eerste helft waren we even wat nonchalant en kreeg onze tegenstander zijn enige kans. Verder hebben we heel goed gespeeld.”

“Van het begin was de uitvoering goed”, vervolgde de keuzeheer. “De felheid was net zo groot als vorige week vrijdag, alleen nu viel de bal soms net iets beter.” Om tot de conclusie te komen: “Dit was de beste interland onder mijn leiding tot nu toe in deze periode. Dat heeft tot een mooi resultaat geleid.”

Hij wilde er niet specifiek een speler uitpikken. “Robin van Persie maakt een wereldgoal, benut een strafschop en bereidt de eerste treffer voor. En Rafael van de Vaart maakt net als vrijdag het eerste doelpunt. Zo was er met iedereen wel wat.”

Van Gaal betrok in het succes echter alle linies. “De verdedigende organisatie was heel goed. Alleen daardoor kunnen wij zo spelen als we willen. Omdat we achterin één op één voetballen. Dat deden de spelers heel goed.”

De keuzeheer wilde nog niet zeggen dat Oranje al zeker is van kwalificatie. “We zijn er nog niet helemaal. Maar het schiet op en dat was wat ik wilde. De KNVB heeft echter als doelstelling een plek bij de eerste vier op het WK. Dat is nogal wat. Daarvoor moeten we nog heel wat wedstrijden winnen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!