Oranje wint overtuigend

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 oktober, 2016 | Gepost om 22:04 uur | 162 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een overtuigende zege op Wit-Rusland geboekt. Door goals van Quincy Promes (2), Davy Klaassen en Vincent Janssen werd het 4-1 in De Kuip. Oranje gaat prompt aan kop in groep A van de WK-kwalificatie.

Nederland, met doelman Maarten Stekelenburg voor het eerst sinds 2012 onder de lat en debutant Rick Karsdorp, begon fel en dat leverde al snel kansen op. Kevin Strootman schoot net naast en doelman Andrej Gorbunov redde met een snoekduik op een inzet van Janssen. Na een kwartier was het alsnog raak: Promes schoot door de benen van drie verdedigers binnen.

Niet veel later leek Virgil van Dijk net als Promes zijn eerste interlandgoal te maken, maar de verdediger werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Promes verzachtte de pijn door met een knappe volley alsnog de score te verdubbelen. Oranje leek het daarna wel even goed te vinden, waardoor zowaar de Wit-Russen gevaar wisten te stichtten. De equipe van bondscoach Danny Blind haalde zonder schade de rust, maar de tweede helft was amper begonnen of het stond alsnog 2-1.

Even dreigde het spannend te worden, maar die spanning ebde snel weer weg. Janssen schoot na defensief geklungel van de bezoekers op de paal, waarna Klaassen in de rebound toesloeg. De spits van Tottenham Hotspur tekende vervolgens zelf voor het hoogtepunt van de avond met een schitterend schot in de kruising.
Het is voor Nederland de eerste thuiszege sinds maart 2015 (tegen Spanje) en de eerste onder Blind. Oranje won bovendien zijn laatste twaalf duels in De Kuip, dat voor het eerst sinds mei 2014 het decor was van een interland. Oranje voert de poule aan met vier punten. Frankrijk, maandag de opponent in Amsterdam, en Zweden volgen echter op de voet met eveneens vier punten.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!