Hoe het kijken naar voetbal nog spannender wordt

juli 30, 2018

Zoals iedereen wel weet is dat mannen gek op voetbal zijn. Vooral tijdens een wedstrijd van hun ploeg kan het er gespannen aan toe gaan. De adrenaline pompt dan door het lichaam heen en de spanning is soms om te snijden. Natuurlijk is dat erg leuk en spannend, maar er is een manier waarop het wellicht nog leuker en belangrijker wordt, namelijk bij het afsluiten van een voetbalweddenschap. Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar een special bookmakers bedrijf te gaan om te wedden, het kan namelijk gewoon thuis op de bank en zelfs tijdens de wedstrijd.Oranje

Voetbal kijken op je puntje van je stoel

Als trouwe supporter volg je natuurlijk elke wedstrijd trouw ook als het niet jouw eigen voetbalclub is die speelt. Van jouw eigen team bent je natuurlijk van alles op de hoogte, welke spelers er spelen, wie een gele of rode kaart heeft, wat de standen zijn en wat de kansen zijn tegen de andere voetbalploegen. Het liefst praat je er ook de hele dag over met jouw vrienden en familie. Het wordt tegenwoordig ook steeds makkelijker en interactiever doordat je alles ook op jouw mobiel of computer kunt volgen. Alle statistieken kun je voor de dag halen en zo weet je ook wat de kansen zijn van jouw ploeg.

Online wedden op voetbal

Doordat je zo op de hoogte bent van al deze informatie ben je ook niet bang om een gokje te wagen met jouw ploeg. Naast de standen te voorspellen is het tegenwoordig erg dynamisch geworden, je kunt namelijk ook voorspellingen doen in welke minuut er gescoord wordt, door welke ploeg, door welke speler en op welke manier (bv. Een strafschop of een corner). Ook kun je wedden of er personen zijn die een gele of rode kaart zullen krijgen. Hiermee wordt het voetbal kijken dus steeds leuker gemaakt en volg je de wedstrijden nog nauwgezetter.

Online wedden is tegenwoordig erg makkelijk, je hoeft namelijk alleen een account aan te maken bij een van de online bookmakers en daarna te kiezen op welke wedstrijd je wilt inzetten en hoeveel. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de volgende wedstrijd van Ajax tegen Strum Graz. Jouw kennis van deze voetbalploegen is dus essentieel. Let wel op dat je verstandig met jouw geld omgaat. Het maakt het kijken van voetbal niet alleen leuker en spannender maar je kunt ook nog een extra zak centje verdienen, win-win dus.

Oranje wint overtuigend

oktober 7, 2016

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een overtuigende zege op Wit-Rusland geboekt. Door goals van Quincy Promes (2), Davy Klaassen en Vincent Janssen werd het 4-1 in De Kuip. Oranje gaat prompt aan kop in groep A van de WK-kwalificatie.

Nederland, met doelman Maarten Stekelenburg voor het eerst sinds 2012 onder de lat en debutant Rick Karsdorp, begon fel en dat leverde al snel kansen op. Kevin Strootman schoot net naast en doelman Andrej Gorbunov redde met een snoekduik op een inzet van Janssen. Na een kwartier was het alsnog raak: Promes schoot door de benen van drie verdedigers binnen.

Niet veel later leek Virgil van Dijk net als Promes zijn eerste interlandgoal te maken, maar de verdediger werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Promes verzachtte de pijn door met een knappe volley alsnog de score te verdubbelen. Oranje leek het daarna wel even goed te vinden, waardoor zowaar de Wit-Russen gevaar wisten te stichtten. De equipe van bondscoach Danny Blind haalde zonder schade de rust, maar de tweede helft was amper begonnen of het stond alsnog 2-1.

Even dreigde het spannend te worden, maar die spanning ebde snel weer weg. Janssen schoot na defensief geklungel van de bezoekers op de paal, waarna Klaassen in de rebound toesloeg. De spits van Tottenham Hotspur tekende vervolgens zelf voor het hoogtepunt van de avond met een schitterend schot in de kruising.
Het is voor Nederland de eerste thuiszege sinds maart 2015 (tegen Spanje) en de eerste onder Blind. Oranje won bovendien zijn laatste twaalf duels in De Kuip, dat voor het eerst sinds mei 2014 het decor was van een interland. Oranje voert de poule aan met vier punten. Frankrijk, maandag de opponent in Amsterdam, en Zweden volgen echter op de voet met eveneens vier punten.

Helpt Blind het Nederlands Elftal naar Rusland?

oktober 6, 2016

Dick Advocaat was nog maar sinds mei aanwezig bij de KNVB en is nu al vertrokken naar het Turkse Fenerbache. Wat voor de KNVB als een verrassing kwam, daar werd er in Nederland anders op gereageerd aangezien Dick al veel teams is langs gegaan. De opvolger van Advocaat is nog onbekend na het weggaan van Ruud Gullit en Marco van Basten.

Kwalificatie
6 september is Nederland alweer begonnen met de kwalificatie, de eerste wedstrijd speelden ze tegen Zweden.

Nederland is in de kwalificatie ingedeeld in een lastige poule, Frankrijk is een grootmacht maar ook Zweden echter zonder Zlatan is geen makkelijke ploeg. Verder zit Oranje in de poule met Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Volgens de bookmakers heeft Luxemburg de minste kans op overleving.

Namelijk alleen de eerste in de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK, verder zullen de nummers twee het tegen elkaar moeten opnemen met play-offs, waarvan dan weer de beste vier door kunnen gaan.

Staf
Blind ziet allebei zijn assistenten onder zijn neus weggaan. Het is chaos bij de KNVB de ene na de andere verlaat het Nederlands Elftal. Na Gullit geeft Van Basten ook aan om weg te gaan nadat hij persoonlijk in contact is gekomen met de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino. Blind wil niet alleen de staf op orde krijgen, maar wil ook de slechte plek in de FIFA-ranking kwijtraken in de komende twee duels. Nederland speelde eerst een oefenwedstrijd tegen Griekenland en vervolgens op 6 september de eerste kwalificatie wedstrijd.

Bij beide wedstrijden kun je live wedden op Oranje, zullen we weer gaan stijgen in de FIFA-ranking?

We blijven Oranje aanmoedigen

september 28, 2015

Tot ontevredenheid van het Oranje legioen beleeft het Nederlands Elftal de laatste maanden een ongekend zwakke periode. EK-kwalificatie heeft nog nooit zover weg geleken en vurig blijven we hopen op een misstap van Turkije. Alleen dan kunnen we via de achterdeur nog een plekje voor de eindronde in Frankrijk afdwingen. Met vrijwel dezelfde samenstelling lukt het nu ineens niet meer, terwijl er op het WK in Brazilië nog een knappe derde plaats werd binnengesleept. De wisselvallige prestaties zijn te wijten aan het faliekant falen van de KNVB, want dat de spelers het kunnen heeft de hele voetbalwereld kunnen zien in 2014. We blijven de Oranje spelers met volle overtuiging aanmoedigen, want die verdienen het.

Mismanagement bij de KNVB
Na het afzwaaien van Louis van Gaal mocht Guus Hiddink dan het stokje overnemen. De Achterhoeker is uiteraard een trainer die het vak verstaat, maar was niet de juiste man voor de klus. Vrijwel iedereen was het hier in Nederland over eens, op de KNVB na. De destijds 67-jarige oefenmeester besloot dan ook de eer aan zichzelf te houden na een reeks tegenvallende prestaties. Vreemd genoeg was de opvolger voor de intreding van Hiddink al bekend. De volledig onervaren Danny Blind zou in eerste instantie na het EK aantreden als nieuwe bondscoach. Het voetbal lot bepaalde anders en Blind mocht vervroegd beginnen met zijn termijn als bondscoach. En wel op een rampzalige manier. Uiteraard mogen we niet te vroeg conclusies stellen, maar dat er sprake is van mismanagement lijkt niet over te twisten.

Dat ene sprankje hoop
Desondanks blijven we dat ene sprankje hoop houden en blijven we onze jongens aanmoedigen. Want die steun verdienen de overwegend jonge spelers. Bij Voetbalshirtskoning zijn we groot fan van het Nederlands Elftal. Voor gelijkgestemden hebben we daarom een breed aanbod van Oranje fanartikelen. Het Oranje aanbod beperkt zich niet alleen tot voetbalshirts, maar reikt ook tot volledige voetbaltenues en andere fanartikelen zoals trainingspakken, vlaggen en sjaals. Bij de cruciale wedstrijden van Nederland ben je op die manier volledig uitgerust in het prachtige oranje. En nu maar hopen op een misstap van de Turken.

Vertrouwen blijven houden in Oranje

september 9, 2015

Het was voor de Oranje supporter een zware week die we het liefst zo snel mogelijk vergeten. Een rampzalig begin voor de nieuwe bondscoach Danny Blind die werkelijk alles in het water zag lopen. Door de twee flinke nederlagen lijkt een EK-deelname verder weg dan ooit. Hoe het Nederlands Elftal binnen een korte periode is teruggezakt van derde van de wereld tot een instabiele formatie die het EK lijkt mis te lopen is schrikbarend. Nog opvallender is hoe vrijwel dezelfde formatie het voetballen amper een jaar na het WK lijkt te zijn afgeleerd. De onderschatte invloed van het vertrek van Louis van Gaal en het daaropvolgende falen van de KNVB hebben tot een benard uitgangspunt geleid. Toch kunnen we uiteraard niet anders blijven doen dan hoop houden.

Nog twee alles beslissende wedstrijden
Noteer alvast de data 10 en 13 oktober in je agenda. Op deze data breekt het uur van de waarheid aan voor Danny Blind en de andere 16 miljoen bondscoaches. Het lot van Oranje ligt na deze dramatische week in handen van Turkije. Om alsnog indirecte kwalificatie af te kunnen dwingen, moet Oranje hopen op een nederlaag van Turkije in één van de laatste twee wedstrijden tegen Tsjechië en IJsland die op dezelfde dagen worden gespeeld. Nederland moet dan uit zien te winnen tegen Kazachstan en het thuis tegen Tsjechië laten zien. Alleen dan kan via een derde plek kwalificatie worden afgedwongen via een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer drie.

Blijven hopen tegen beter weten in?
Het mag misschien een illusie lijken, maar we blijven toch hoop houden. Het hierboven geschetste scenario is namelijk niet geheel ondenkbaar, aangezien Turkije tegen de sterkste landen uit deze kwalificatiereeks aan mag leggen. Hierbij hopen we uiteraard wel op fair-play aangezien bovenstaande landen ook al zijn gekwalificeerd en mogelijk niet in hun sterkste formaties zal optreden. Wel hoopt de Oranje supporter en voetbal fanshop Voetbalshirtskoning.nl op het allerbeste resultaat. Als jij het Nederlands Elftal in stijl wilt aanmoedigen dan mag een replica Oranje shirt uiteraard niet ontbreken. Bekijk hier ons aanbod in onze Oranje fanshop. Kom op Holland!

Van Gaal: We zijn er nog niet

maart 27, 2013

Volgens Louis van Gaal was de wedstrijd tegen Roemenië de beste interland van Oranje sinds zijn rentree als bondscoach. De oefenmeester zag zijn elftal met 4-0 winnen.

“We hebben vijf kwartier heel goed gespeeld”, zei Van Gaal na afloop. “Alleen de laatste vijftien minuten van de eerste helft waren we even wat nonchalant en kreeg onze tegenstander zijn enige kans. Verder hebben we heel goed gespeeld.”

“Van het begin was de uitvoering goed”, vervolgde de keuzeheer. “De felheid was net zo groot als vorige week vrijdag, alleen nu viel de bal soms net iets beter.” Om tot de conclusie te komen: “Dit was de beste interland onder mijn leiding tot nu toe in deze periode. Dat heeft tot een mooi resultaat geleid.”

Hij wilde er niet specifiek een speler uitpikken. “Robin van Persie maakt een wereldgoal, benut een strafschop en bereidt de eerste treffer voor. En Rafael van de Vaart maakt net als vrijdag het eerste doelpunt. Zo was er met iedereen wel wat.”

Van Gaal betrok in het succes echter alle linies. “De verdedigende organisatie was heel goed. Alleen daardoor kunnen wij zo spelen als we willen. Omdat we achterin één op één voetballen. Dat deden de spelers heel goed.”

De keuzeheer wilde nog niet zeggen dat Oranje al zeker is van kwalificatie. “We zijn er nog niet helemaal. Maar het schiet op en dat was wat ik wilde. De KNVB heeft echter als doelstelling een plek bij de eerste vier op het WK. Dat is nogal wat. Daarvoor moeten we nog heel wat wedstrijden winnen.”

Oranje kan tickets naar Brazilië boeken

maart 27, 2013

De KNVB kan de tickets naar Brazilië gaan boeken. Het Nederlands elftal won dinsdag ook zijn zesde WK-kwalificatiewedstrijd, ditmaal van Roemenië. Rafael van der Vaart, Robin van Persie (twee keer) en Jeremain Lens maakten de treffers (4-0).

De doelpunten van Van Persie waren zijn 33ste en 34ste in het Oranje-shirt. Daarmee stak hij grootheden als Abe Lenstra en Johan Cruijff voorbij op de topscorerslijst aller tijden. Belangrijker was dat Oranje, ook door een gelijkspel tussen Turkije en Hongarije (1-1), bijna officieel geplaatst is voor het WK. Daarvoor moet het in september winnen bij Estland en Andorra.

Oranje opende sterk. Met snel combinatievoetbal werd Roemenië teruggedrongen. Kevin Strootman, die de aanvoerdersband van de geblesseerde Wesley Sneijder overnam, was als eerst gevaarlijk. Na zeven minuten loste hij een vlammend schot op het doel van Costel Pantilimon, in het dagelijks leven de tweede doelman van Manchester City.

Robin van Persie had twee minuten later een uitstekende kans, maar na een perfecte voorzet van Jeremain Lens schoot hij over. Lens was vrijdag tegen Estland onzichtbaar, maar maakte dat tegen de Roemenen goed. Hij was dreigend en veel liep over zijn rechterflank. Linksbuiten Arjen Robben, die nu wél continu op zijn positie bleef, was minder dreigend.

Net als tegen de Esten brak Van der Vaart de ban. Na goed doorgaan van Lens en een subtiel tikje van Van Persie mikte hij de bal met rechts haarfijn in de hoek (1-0). Voor de 45.000 Oranje-supporters was het in die fase genieten. Oranje voetbalde in een hoog tempo, maar dat duurde niet lang. In het tweede deel van de eerste helft gingen de Roemenen steeds meer aan aanvallen denken.

Bijna leverde dat de gelijkmaker op. Adrian Popa, eigendom van Steaua Boekarest, zag zijn harde schot door toedoen van Kenneth Vermeer naast gaan. De sluitpost kreeg opnieuw de voorkeur boven Maarten Stekelenburg. Gelukkig voor de fans pikte Oranje in de tweede helft de draad op. Nadat Van Persie en Van der Vaart prima kansen lieten liggen, werd het na 58 minuten alsnog 2-0.

Robben, die niet bijster goed in de wedstrijd zat, ging goed door op links en gaf hard voor. Van Persie zette zijn hoofd er tegenaan en zag de bal prachtig binnenvallen bij de tweede paal (2-0). Tien minuten later maakte de spits van Manchester United ook zijn tweede van de avond. Lens werd overduidelijk gevloerd, waarna de Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg resoluut naar de stip wees. RvP faalde niet: 3-0.

In de tamme slotfase was er tijd voor euforie, al produceerde Lens nog een vierde Oranje-treffer door alert te reageren op een rebound. Na het desastreus verlopen EK is Van Gaal erin geslaagd razendsnel een nieuw, fris Oranje te formeren. Met de maximale score uit zes kwalificatiewedstrijden is plaatsing min of meer zeker. Daar mag Oranje trots op zijn.

Oranje traint op dode spelmomenten

maart 26, 2013

In aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Roemenië besteedde het Nederlands elftal veel aandacht aan dode spelmomenten. Een belangrijk wapen van het Oranje van bondscoach Louis van Gaal.

Op bezoek in Roemenië, waar Nederland afgelopen jaar met 1-4 won, scoorde Oranje drie keer uit een dood spelmoment. Ook tegen Turkije en Hongarije was het Nederlands elftal trefzeker uit zo’n situatie. “Nu we weer tegen Roemenië moeten, heb ik de varianten bij corners en vrije trappen wel laten aanpassen. Dat lijkt me logisch”, zegt bondscoach Van Gaal in het Algemeen Dagblad.

Kevin Strootman gaf onlangs al aan dat dode spelmomenten belangrijk zijn bij Oranje. “We besteden heel veel aandacht aan de dode spelmomenten. Al een paar dagen voor de wedstrijd komen ze aan bod. We krijgen beelden te zien van de tegenstander. Een selectie van de patronen die zij hanteren en beelden die laten zien waar ze kwetsbaar zijn. Daar stemmen wij onze aanpak op af.”

Italië komt in blessuretijd nog op gelijke hoogte

februari 7, 2013

Lang, heel lang leek Nederland woensdag op weg naar de eerste oefenzege ooit op Italië. In de blessuretijd moest een verdienstelijk Oranje echter alsnog een treffer incasseren: 1-1.

Met die eindstand mocht Italië niet mopperen, want de ploeg van Cesare Prandelli was 95 minuten de mindere ploeg in de Arena. Een offensief in de slotfase leverden de gasten via Marco Verratti echter een punt op. Jeremain Lens maakte in de eerste helft de Nederlandse treffer. Oranje heeft ook na het twaalfde oefenduel nooit van Italië weten te winnen.

Het was woensdag min of meer de Eredivisie tegen de Serie A. Bij Oranje stonden slechts drie spelers uit het ‘buitenland’ in de basis (Krul, Van Persie, John), terwijl Prandelli bij de Azzurri slechts één speler van buiten de Serie A had opgesteld (Santon). Van Gaal zei vorige week al dat hij de Nederlandse competitie niet lager inschat dan de Italiaanse. Afgaande op de wedstrijd in de Arena kreeg hij gelijk.

De onervaren Oranje-ploeg (gemiddelde leeftijd nog geen 23 jaar) speelde gedisciplineerd, creëerde zelf een drietal goede kansen en gaf amper wat weg. Alleen Mario Balotelli mocht in de eerste helft twee keer vuren, maar beide keren gebeurde dat van buiten het strafschopgebied. Dat het bij rust 1-0 stond voor de jonkies van Van Gaal, was dan ook verdiend.

Na zeventien minuten werd Lens, die vanaf rechts speelde, aangespeeld door Van Persie. De PSV’er gaf de bal hard voor, maar zag dat debutant Adam Maher op Gianluigi Buffon stuitte. Tien minuten later was de cast hetzelfde, maar waren de rollen anders verdeeld. Lens gaf op Van Persie, wiens schot geblokt werd. Maher pikte op en zag Buffon (weer) redden. Voor de AZ-middenvelder zal het een genoegdoening zijn geweest dat hij ook op het hoogste niveau mee kan. Alleen een doelpunt ontbrak aan zijn indrukwekkende debuut.

Na 33 minuten spelen brak Oranje de ban en het was niet verrassend dat Lens de doelpuntenmaker was. Hij pikte een door Andrea Barzagli geblokt schot van Maher op, wipte de bal voor zijn rechterbeen en liet Buffon daarna kansloos: 1-0. De Italiaanse verdedigers appelleerden voor hands bij Lens, maar de Turkse arbiter Çakir wuifde dat weg. Het was daardoor de vijfde Oranje-treffer van Lens in slechts negen interlands.

Na rust verdwenen Robin van Persie en Jordy Clasie uit de ploeg en maakte Jonathan de Guzman zijn debuut en Arjen Robben zijn rentree. Aan het spelbeeld veranderde dat niets: Oranje bleef de ploeg die er wat van wilde maken; Italië loerde op een spaarzame kans. Aanvoerder Kevin Strootman (naast), Lens (redding Buffon) en Robben (redding Buffon) waren dicht bij de tweede Oranje-treffer. Die viel uiteindelijk niet.

In de slotfase gebeurde toch waar lang niemand rekening mee had gehouden. Nadat Pablo Osvaldo al twee kansen om zeep had geholpen, tikte Verratti van dichtbij binnen. Ondanks dat kan bondscoach Louis van Gaal met genoegen constateren dat zijn ploeg prima voor de dag kwam. In maart vervolgt Oranje de jacht op een WK-ticket met wedstrijden tegen Estland en Roemenië.

Van Gaal: Grote kans om te winnen

februari 6, 2013

Het Nederlands elftal oefent woensdagavond in een opvallend onervaren formatie tegen Italië. Daley Blind en Ola John debuteren in de Amsterdam Arena als basisspeler bij Oranje. Mogelijk krijgt Jonathan de Guzman later in het duel voor het eerst speeltijd.

Van alle basisspelers van het Nederlands elftal hebben alleen Robin van Persie (71) en Kevin Strootman (15) meer dan acht interlands achter hun naam staan. De routinier van Manchester United heeft in zijn eentje zelfs 29 interlands meer gespeeld dan zijn tien ploeggenoten bij elkaar.

Doelman Tim Krul, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Blind vormen de defensie. Het middenveld van Oranje bestaat uit Jordy Clasie, Adam Maher en Strootman. Van Persie voetbalt tussen de vleugelspitsen Jeremain Lens en John.

Ondanks de afwezigheid van twaalf bekende internationals gelooft bondscoach Louis van Gaal in een zege op het sterke Italië. “Maar daarvoor moet iedereen wel net zo goed als bij hun club spelen”, zei de oefenmeester uit Amsterdam. “Dat maakt deze interland spannend.”

Clasie-Maher-Strootman versus Pirlo-Rossi-Montolivo
Met name voor de jonge middenlinie wordt het een test, zij krijgen immers te maken met Pirlo-Rossi-Montolivo. “Nee, geen slecht middenveld van Italië”, oordeelt de keuzeheer in De Telegraaf. “Het wordt niet simpel. Komt bij dat onze drie middenvelders nauwelijks met elkaar hebben samengespeeld.”

“Desondanks is mijn middenveld van Oranje opgewassen tegen Italië. In mijn opinie dan. Het klinkt misschien aanmatigend, maar ik heb vertrouwen in mijn spelers en denk dat ze een grote kans maken om te winnen. Anders zou ik ze niet opstellen.”

Volgende pagina »